Affärsutveckling

Falkenbergs matdagar

I september 2016 genomfördet för första gången Falkenbergs matdagar – ett tredelat event med syfte att sätta Falkenberg och Halland på matkartan, skapa en reseanledning för turister och öka Hallänningens identitet kopplat till mat och dryck. Förutom en myllrande skafferifest på Rådhustorget i Falkenberg kunde besökarna göra skafferibesök hos flera av Falkenbergs mataktörer. Dessutom arrangerades en branschdag för att aktörer inom mat och dryck skulle träffas, lära känna varandra och skapa samarbeten.

Johan Bengtsson

Projektledade Destination Falkenberg

Telefon: 073-8661333

E-post: johan.bengtsson2@falkenberg.se

Johan Bengtsson är ansvarig på Falkenbergs matdagar.

”Människor blir mer och mer medvetna kring vad de äter och det är en trend som passar oss. Vi äter inte bara för att bli mätta, utan det har blivit en del i hur vi värderar livskvalité. Vi upplever också att trenden återspeglas i att det dyker upp nya spännande entreprenörer inom matområdet.”

I Halland och Falkenberg finns en lång tradition av livsmedelsproduktion vilket har resulterat i många duktiga matkreatörer. En ny produkt som arbetades fram inför Falkenbergs matdagar var olika skafferibesök – kurser där besökare fick komma hem till kockar och andra aktörer inom mat och lära sig allt ifrån korvstoppning och brödbakning till barbecue och osttillverkning. Intresset för skafferibesöken blev så pass stora att det kommer anordnas även under andra delar av året.

”Det är viktigt att vi är stolta för vad vi har och vad vi kan och att vi uppmärksammar duktiga personer och företag som utmärker sig extra. Här i Falkenberg har vi ett okomplicerat förhållande till mat, det är enkelt, äkta och prestigelöst.”

Referenser

Lisa Lemke, matkreatör

“Vi är så otroligt bra på att samarbeta här i Falkenberg och Halland. Och jag tror det är därför det går så bra för oss; vi är inte konkurrenter utan kollegor. Och har man den inställningen kan man nå mycket längre och fokusera på rätt grejer. Och inte minst både hjälpa varandra och inspireras av varandra. Jag tror någonstans att goda entreprenörer föder nya entreprenörer!”

Följ och engagera dig i våra sociala flöden

#falkenbergsmatdagar

Få information om Destination Halland direkt till dina kanaler.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ oss via RSS eller våra sociala kanaler.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

E-postadress

Följ oss via RSS eller sociala kanaler