Facebook och Instagram, Halmstad 1 heldag

Innehåll & Mål

Under dagen får du som arbetar med företagets närvaro på Facebook och Instagram en mycket bra förståelse för hur du arbetar med företagssida, annonsering och uppföljning. Utbildningen riktar sig till er som idag har en företagssida på Facebook och Instagram men som är nybörjare och vill komma igång och arbeta mer strukturerat med publicering och annonsering. Allt för att skapa större engagemang kring era sidor och bli mer synliga för era kunder och blivande kunder.

Under utbildningen går vi igenom följande moment:

  • Introduktion till Facebook/Instagram – statistik för användningen av Facebook/Instagram i Sverige och exempel på hur andra företag använder kanalerna.
  • Hur fungerar Facebooks/Instagrams algoritmer? Tips och råd om vad du bör tänka på för att skapa engagemang.
  • Praktisk genomgång av funktionerna som är kopplade till Facebooks/Instagrams sidverktyg.
  • Tips på verktyg för schemaläggning och publicering.
  • Annonsering på Facebook/Instagram – hur fungerar detta? Vi tittar igenom inriktningsmöjligheter och de olika annonsformat som finns. Deltagarna får skapa annonser i de mest populära annonsformaten.
  • A/B-testning med Facebooks/Instagrams annonsverktyg. Hur arbetar vi för att förbättra resultatet av annonseringen?
  • Uppföljning av resultatet av Facebook/Instagram-annonseringen i Google Analytics. Vi går igenom UTM-taggning och hur vi följer upp statistiken av enskilda kampanjer i Google Analytics.
  • Sammanfattning

Omfattning: 1 heldag

Kursledare: Johan Åberg

Johan Åberg är VD och konsult på Nivide AB. Han har 15-års erfarenhet av digital marknadsföring och hjälper sälj- och marknadsavdelningar att arbeta mer digitalt. Under åren har Johan konsulterat och utbildat företag som Findus, Wihlborgs Fastigheter, Gleerups, Bona, Schneider Electric och många fler. Johan är en av Sveriges mest frekventa skribenter inom digital marknadsföring och har publicerat över 300 artiklar.

Epost till anmälan
17 Oktober, 2019, 09:00 - 16:00
Halmstad