Inspirator – Ekonomiutbildning, Halmstad 2 heldagar

Innehåll & Mål

Vad är det som gör vissa företag mer framgångsrika än andra? Vad skapar kundnöjdhet? Erbjudandet, marknadsföringen, ekonomin, organisationen och ledarskapet måste fungera optimalt, var för sig och tillsammans.

Inspirator – besöksnäringens företagsspel, är en effektiv verklighetsbaserad simulering där man får vara med och lösa ett affärs-case under ledning av utbildare. Affärs-caset har sin utgångspunkt i besöksnäringen och man får resonera kring det mesta såsom: affärsplaner, marknadsföring, likviditet, lån, ekonomi, investeringsbeslut och annat som har med affärsutveckling att göra.

Som deltagare får du, tillsammans med två eller tre andra deltagare, rollen som vd för ett fiktivt boendeföretag. Det är ett relativt outvecklat företag som för närvarande gör betydande förluster. Uppgiften är att leda och utveckla företaget under 7 – 9 år och att skapa en hållbar lönsamhet och nöjda kunder.

I spelet är tiden komprimerad och 7 – 9 verksamhetsår genomförs på två sammanhängande speldagar vilket gör att du på kort tid kan se konsekvenserna även av långsiktiga beslut, något som i verkligheten skulle ta flera år.                                                                                                                       Spelet är datorbaserat och under spelet är ni hela tiden uppkopplade mot spelservern och har löpande tillgång till alla de beslut och rapporter som genereras för ert företag under spelets gång. Spelet leds av spelledare som introducerar och övervakar spelet.

Kursledare: Johan Olofsson

Johan Olofsson jobbar som managementkonsult på Svensk Destinationsutveckling och  har engagerat sig mycket i affärsutvecklingsprogram för entreprenörer och start-ups. Han har de senaste åren genomfört  100-talet workshops för olika ledningsgrupper, företagskluster och inkubatorer i Västsverige, Skåne, Östergötland, Sörmland och Västerbotten både inom besöksnäring och kulturella kreativa näringar. Johan brinner för att besöksnäringen ska växa genom att göra bättre affärer.

Omfattning: 2 sammanhängande heldagar

DAG                                   DATUM                              TID                                     PLATS

Onsdag-Torsdag              6-7/2                                   09.00-16.00                      Halmstad

Epost till anmälan
6 Februari, 2019, 09:00 - 16:00
Halmstad